Díjak a Tánc világnapja alkalmából

A tánc világnapja alkalmából a Magyar Táncművészek Szövetsége idén is díjazta a hazai táncszakma kiválóságait a Nemzeti Táncszínházban megrendezett nagyszabású gálaesten.
🌟ÉLETMŰDÍJAT kapott több évtizedes táncművészi, balettmesteri próbavezetői tevékenységéért KOVÁCS ZSUZSANNA balettművész, a Pécsi Balett és a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum balettmestere, Arany Katedra-, Merényi Zsuzsa- és Táncoktatásért díjas művész.
Kovács Zsuzsanna az egész életét a táncművészetnek szentelte, hihetetlen alázattal, odaadással, a hivatást mindig előtérbe helyezve, annak mindent alárendelve. Kovács Zsuzsanna idén 50. éve áll a táncművészet szolgálatában, a Pécsi Balett és a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum kötelékében.
Ma is napi szinten aktív, a táncművészetért él.
🌟AZ ÉVAD LEGJOBB ALKOTÓJA, a Faust, az elkárhozott című táncdráma megalkotásáért: VINCZE BALÁZS Harangozó Gyula-, Imre Zoltán- és Seregi László-díjas, érdemes művész, táncművész, koreográfus, rendező, a Pécsi Balett művészeti vezetője.
🌟AZ ÉVAD LEGJOBB FÉRFI TÁNCMŰVÉSZE modern-kortárstánc kategóriában Koncz Péter, a Pécsi Balett magántáncosa iskolánk volt növendéke.
🌟Szintén ez alkalomból az Imre Zoltán Alapítvány VELEKEI LÁSZLÓNAK, a Győri Balett igazgatójának, koreográfusának, iskolánk egykori növendékének ítélte az IMRE ZOLTÁN-DÍJAT.
A gálaesten a Pécsi Balett Faust, az elkárhozott c. előadását láthatták a nézők, melyben fellépett iskolánk két diákja Andrasics Alexa és Nagy Natália is. 👏👏
💙 Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak és a fellépőknek.