Drámás csapat 1. helyezése képzőművészeti pályázaton

Nagy örömmel adjuk hírül, hogy a „Van Művészi Vénád?” középiskolásoknak kiírt nemzetközi kortárs képzőművészeti pályázaton, melynek témája idén a „Networks” volt a Pécsi Művészeti Gimnázium Szakgimnázium és Technikum drámás diákjaiból álló „Fejhallgató” nevű csapat 1. helyezést ért el. A Csapat tagja: Rajnai Zsófia, Cseh Boldizsár, Rumann Gergő, Jámbor Benedek .

Felkészítő tanár: Styrna Katalin

Nyereményük a pályázat nemzetközi találkozóján és kiállításán való részvétel Pozsonyban

Köszönjük szakmai segítőinknek, Oláh Enikőnek, Bányai Gábornak, Szabó Zsoltnak, Balogh Tündének az önzetlen támogatást! Nélkülük ez a szép eredmény nem jöhetett volna létre!

Nézzétek meg versenyfilmünket!

https://drive.google.com/…/1-KSDoi1FVj601PM5gqV…/view…

Pályázati koncepció: 

„Életünk során a döntési lehetőségek száma felfoghatatlan. Mennyi minden alakulhatott volna másképp, ha mindennapjaink fontos vagy akár általunk jelentéktelennek hitt döntési helyzeteiben a másik utat választjuk. Mennyi múltbéli, tőlünk független döntés eredménye, hogy most itt vagyunk. Ezek a döntések kapcsolódnak egymáshoz, hálózatot alkotnak. De vajon ez a bonyolult rendszer megfejthető? Milyen szerepünk van nekünk ebben a hálózatban? Mi e kérdések megválaszolására a mozgóképet hívtuk segítségül.  

Filmünk főhőse, Béla, egy előre nem látható esemény következtében egy hosszas képzeletbeli gondolatmenetbe kezd, mely az eddig meghozott döntésekből kialakuló hálózatok megfejtésére irányul. Saját élete döntéseinek megvizsgálása után tágítja a kört, míg elér a kezdetekhez.

A film sokunk által felvetett kérdéseket boncolgat, már-már filozófiai magasságokba emelve az alkotást. A válaszadás végül mégiscsak a nézőre marad, a főhős csak egy újabb kérdés felvetésével bonyolítja a helyzetet. „

A filmhez egy installáció is tartozik, játékra hívja a látogatókat.