Kedves Egykori Tanítványaink, Kedves Kollégák!

Tisztelt Szülők!

Kedves Barátaink!

Őszinte örömmel írom ezeket a sorokat: október 27-én és 28-án tartalmas, bensőséges, méltó eseményekkel megkezdődött iskolánk jubileumi ünnepségsorozata, amellyel az iskola 60 éves történetére emlékezünk. Felidézzük azt a jelentős fejlődést, amelynek nyomán a Pécsi Művészeti az ország meghatározó művészeti középiskolájává vált. Az emlékezés során a hagyományaink, a teremtett értékeink tiszteletét fejezzük ki, ugyanakkor a megújulás lehetőségeire is kiemelt figyelmet fordítunk.

Szomorúan és sajnálattal tapasztaltuk, hogy 2016 nyarán az iskola honlapjának tartalma, ezzel együtt az archív anyagok hozzáférhetetlenné váltak, a közös munkával összegyűjtött, az iskola történetét összefoglaló rendkívül értékes anyagok: dokumentumok, fényképek eltűntek a felületről, így megismerhetetlenné válnak a jelenlegi növendékek, szüleik, új kollégáink, az iskola iránt érdeklődők számára.

Tisztelettel kérek Mindenkit, akinek a Pécsi Művészeti múltja- és jövője- fontos, a saját, személyes történetét és így az iskola történetét dokumentáló anyagokat juttassa el az iskolába, szeretnénk, ha a felvállalható múltunk újra megismerhetővé válna. A kollégák archiválják az anyagokat és természetesen – kérésre – vissza is juttatják a tulajdonosukhoz.

Az iskola bejáratánál elhelyeztük azt a táblát, amely hosszú évekig, a régi, Szent István téri épületünknél jelezte a létünket. A tábla az új épületünkbe költözésünk idején „eltűnt”, majd évek múlva visszakerült oda, ahova való.

Bízom abban, ez történik majd az eltűnt dokumentumainkkal is.

​Köszönettel, szeretettel:

Fükéné Walter Mária

tanár, címzetes igazgató

2 hozzászólás

 1. Tisztelt Fükéné Walter Mária igazgatóasszony és Tantestület!

  Megnéztem a web-oldalukat és ezúton gratulálok tevékenységükhöz. Van néhány osztályképem, melyet elküldök e-mail címükre. Mostanában évente találkozunk, ebben az évben Siklóson tartottuk meg az osztálytalálkozónkat.

  1976-ban érettségiztem a pécsi művészetiben, 1983-ban diplomáztam az Iparművészeti Főiskolán. 2003-ban kaptam meg a Ferenczy Noémi-díjat.

  Szívélyes üdvözlettel:
  Lencsés Ida
  Ferenczy Noémi-díjas kárpitművész

  1. Kedves Lencsés Ida!

   Kollégáim és Címzetes Igazgató Asszony nevében köszönöm végzett munkánk elismerését. Gratulálunk a rangos szakmai díjhoz, és engedje meg, hogy büszkeség töltsön el mindannyiunkat, mint ahogy érezzük minden olyan esetben, amikor tanítványaink eredményt érnek el. Egykori tanítványaink szakmai elhivatottsága, életútja másokat is az elismerés kifejezésére késztet.

   Örömmel fogadtuk az archívumunk számára megküldött iskolatörténeti dokumentumokat. Reméljük ezen a példán felbátorodva mások is szívesen osztanak meg velünk emlékeket, amelyek így intézményünk és az itt folyó művészetoktatás, szakmai tevékenység és iskolai élet lenyomataként megőrződhetnek.

   További örömteli és sikeres művészeti tevékenységet kívánva,
   Ivsics Eszter
   intézményvezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.