Együttesek


Leánykar

A leánykar az iskola megalakulásától működik, karvezetője 1984 óta Bontovics Jánosné Rába Mária.

Rendszeresen szerepelnek városi, megyei, iskolai ünnepélyeken, koncerteken, kórusfesztiválokon. A kórus repertoárján elsősorban romantikus és XX. századi művek szerepelnek.

Iskolánk leánykara többször is büszkélkedhetett az „Év kórusa” kitüntető címmel. Felléptek Németországban, Lengyelországban, Ausztriában, Erdélyben, Horvátországban és Szerbiában.

A karvezető, Bontovics Jánosné Rába Mária részletes leírása a leánykar eredményeiről:

l985-ben, l987-ben és 1989-ben indultunk az Éneklő Ifjúság versenyeken, ahol mindhárom alkalommal arany minősítést kaptunk.

Minden évben készíthettünk a Magyar Rádióban felvételeket, amelyek jó színvonalúak, sikeresek voltak, valamennyi műsorunkat a rádióban be is mutatták.

1987-ben az „Év kórusa” címet nyertük el.

1988-ban énekelhettünk a Pécsett rendezett 10. Európa Cantat Fesztivál nyitóhangversenyén. Ebből az alkalomból a Pannonton kiadó által készített lemezen is énekeltünk. Tillai Aurél kórusműveiből szólaltattunk meg két darabot.

1989-ben a keszthelyi Helikon ünnepségeken I. helyezést értünk el.

1991-ben a III. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen A 3 kategóriájában arany diplomát kaptunk és 94,28 ponttal I. helyezést értünk el. Rendszeres iskolai és városi szerepléseinken túl önálló hangversenyeket adunk Pécsett.

1992. április l4-20-ig az „Éneklő Hét” elnevezésû fesztiválon vettünk részt, Ulmban.

Az „atelier”-kben folytatott rendszeres műhelymunka mellett – melyeket Johan van Bouwelen /Belgium/ és Wolfgang Berger /Németország/ vezettek – rendszeresen felléptünk a fesztivál keretében szervezett koncerteken. Az egyik ilyen hangversenyt a stuttgarti rádió is felvette. A fesztivál után Günzburgban adtunk önálló hangversenyt.

Leánykarunk a XXXI. Nemzetközi Goriziai Kórusversenyen nőikari kategóriában III. helyezést ért el. /A zsűri első díjat nem adott ki./

1993 júniusában Bydgoszczban (Lengyelországban ) járt együttesünk. Az ottani fesztiválon is szép sikerrel szerepeltünk.

1994 őszén kórusunkkal a Blindenmarkti Őszi Fesztiválon szerepeltünk.

1996 tavaszán kórusunkkal CD felvétel készült.

1997 tavaszán Erdélyben, Székelyudvarhelyen léptünk fel.

1998-ban Olaszországban Pistoia-ban egy nemzetközi kórusfesztiválon vettünk részt.

2002-ben Grazban és Burgenlandban vendégszerepeltünk.

2005-ben Pergolesi Stabat Mater című művét énekeltük iskolánk vonószekarával közösen a Tavaszi Fesztiválon és Kárpátalján (Ungváron).

2010-ben elnyertük az Év Kórusa címet.

2018-ban felléptünk iskolánk 60 éves jubileumi koncertjén a Kodály Központban.

2019-ben a Takács Jenő emlékesten a szerző műveiből válogatott műsorral szerepeltünk.