Kurzusok

​

Hazánkban kevés diáknak és fiatal táncművésznek kínálkozik lehetősége arra, hogy neves mesterektől tanuljon, betekintést nyerjen különböző együttesek tanítási rendszerébe, vagy nyugat – európai színvonalat ismerjen meg. 

A táncművészet magas szintű műveléséhez ezek a kurzusok hozzátartoznak. A mi feladatunk az, hogy minderre esélyt teremtsünk a jövő táncművész generációjának. Iskolánkban több évtizedes hagyományai vannak ezeknek a tánckurzusoknak, ahová minden éveben olyan karizmatikus személyiségeket hívunk vendégtanárnak, akiket különös szakmai érdeklődés övez, pozitív hatást gyakorolnak a növendékeinkre, hiteles utakat képviselnek, illetve hiánypótló technikát tanítanak. Egyetlen táncművészképző intézmény sem képes minden műfaj megismertetését biztosító tantervet vállalni, ezek a kurzusok pótolhatják a tehetséggondozás e különleges szeletét. A hagyományosan szeptemberben, januárban és júliusban megrendezett egy-egy hetes kurzusokon nemcsak növendékeink szakmai fejlődését segítjük elő, hanem az oktatás szintjének emelését, tapasztalat-cserét, kapcsolatépítést is biztosítjuk iskolánk szakmai tanárai és a meghívott mesterek között, elősegítve az új technikák beépítését a táncművészet gyakorlatába.

A Nemzeti Kulturális Alap táncművészeti kollégiumától és a Nemzeti Erőforrások Minisztériumától nyert pályázati támogatásból valósulhatnak meg a 2016-17-es évközi kurzusaink, mellyel biztosítani tudjuk növendékeink számára 

a szakmai fejlődést, tapasztalat-cserét, kapcsolatépítést és új technikák beépítését a táncművészet gyakorlatába.

​

2016-2017 szeptemberi kurzusunkra meghívott vendégtanárok:

​

- Hámor József

- Vári Bertalan

- Czár Gergely

- Mészáros Máté

​

A Nemzeti Kulturális Alap táncművészeti kollégiumától nyert pályázati támogatása tette lehetővé a szokásos évközi kurzusok szervezését és vendégtanárok, koreográfusok meghívását.

​

2015-2016 évben meghívott kurzutartó mesterek:

​

- Zachár Lóránd

- Katonka Zoltán

- Sebestyén Csaba

- Mészáros Máté – Horváth Nóra

- Czebe Tünde

- Nagy Írisz

- Szigeti Oktávia

- Gál Eszter

- Kompolti Hédi, Bokrétás Ildikó, Hargitai Csaba- Mandala Jóga Pécs

Mészáros Máté kurzus közben

Mészáros Máté és Horváth Nóra kurzus közben

Sebestyén Csaba kurzusa

Sebestyén Csaba a növendékekkel

Zachár Lóránd kurzus közben

Zachár Lóránd a növendékekkel

Nagy Írisz a növendékekkel

Katonka Zoltán a növendékekkel

Vári Berci a növendékekkel

Szabó Márton kurzus közben

Czebe Tünde kurzus közben

 © Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium

Alapítva:1957